sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Let's Make... Last Minute Halloween Mask

Halloween on ihan kohta, mutta vielä ehtii askarrella viime hetken naamion. 
Naamiaisasun ei aina tarvitse olla vain yhtä juhlaa varten hankittu puku: se voi olla vaatekaapin uumenista koottu asu, joka kruunataan näyttävällä naamiolla. Helppoa ja hauskaa, eikä tilin saldokaan karkeloista rumene. 

Naamiota varten tarvitset aanelosen verran tukevaa pahvia, tikun tahi kuminauhaa, maalia ja koristeita oman maun mukaan. 

A Halloween costume doesn't need to be expensive. It can be just a nice outfit topped off with a mask.
For a last-minute-mask, you'll need cardboard, a stick or elastic band, paint, and decorations to suite your taste. 

 Pahviin piirustellaan naamion ääriviivat. Muodon kanssa voi, ja pitääkin, leikkiä: naamio voi olla toispuoleinen tai symmetrinen, se voi peittää kasvot kokonaan, sen ulokkeet voivat muistuttaa korvia tai sarvia. Mielikuvitus yksin on rajana. 

Draw the outlines of your mask onto cardboard. You can, and should, play with the shapes: a mask can be one-sided or symmetrical, it can cover all of your face, it can have ears or horns. Imagination alone is the limit. 

Paksun pahvin leikkaaminen saksilla on hiukan hankalaa. Mattoveitsi on oiva apuri. Mutta varotaan sitten niitä sormia! Pöytä kannattaa myös suojata asianmukaisesti. 

Cutting cardboard with scissors is a touch challenging. A carpet knife makes it easier. But be careful of your fingers! And don't forget to protect your table. 

Leikkaamisen jälkeen maalataan. Itse arvelin olla hiillos. Maalasin naamion mustalla akryylimaalilla, ja ripottelin päälle punaista kimallusta. 

After cutting, it's painting time. I thought I'd be embers. I painted my mask with black acrylic paint, and covered it with red glitter. 

Kuivumisen jälkeen naamion kääntöpuolelle liimataan tikku, ja valmista tuli. Omani jäi kesken, kun Los Husbando keksi paremman asuidean... 

Once the mask is dry, glue a stick on the wrong side. I didn't quite get to finishing mine, since Husband came up with a better idea for costumes... 

Naamion kaava tulostuu aanelosena. Tallenna kuva, tulosta, piirrä ääriviivat pahville, maalaa ja koristele mielesi mukaan, ja pidä hauskaa ^_^

This template will print as A4. Save picture, print, draw the outlines onto cardboard, cut, paint, decorate, and have a ball :)


Ensi kerralla katsotaan, mitä Husband keksikään... Happy Halloween! 

Next time, I'll show you what Husband came up with... Happy Halloween! 

Love, 
Heather

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

... and leave some of the happiness You bring